Kategóriák

TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:
+36204296190
H.-P.: 9-16-ig

COFIDIS Áruhitel Információ

KÖSZÖNJÜK!

TOP termékek
Szállítás

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Látogató számláló
0
6
6
7
6
3
9
Termék részletek


MINDENHATÓ Duplafalú pálinkafőző, egylépcsős

534 646 Ft + ÁFA = 679 000 Ft / db
Szállítási költség:
INGYENES
Nincs raktáron
Hitelkalkulátor

MINDENHATÓ DUPLAFALÚ PÁLINKAFŐZŐ

A desztillálóberendezés pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. Az érlelt gyümölcsből – szilva, körte, barack, szőlő stb. desztillálásával nyerjük az alkohol párlatot. Célunk, hogy a használati útmutató áttanulmányozásával megismerje a berendezést, annak sajátosságait és ily módon biztonságosan használva minőséges pálinkát állítson elő.

Berendezés fő részei:

- a duplikált, 90 literes, vízfürdős üst, melynek fűtését közvetlen alátüzeléssel, pl. gázégővel vagy külön opcióként, elekrtomos felfűtéssel lehet biztosítani.

- az üstből felszálló pára áthalad az üstfedélen.

 - ezek a párák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint „alszesz gőzök”, áthaladnak egy 3 tányéros desztilláló (erősítő) oszlopon.

Az oszlopon belül elhelyezett tányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva a folyadékréteget fűtse. Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le.

Egy 3 tányéros oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 3 – 4 alkalommal újra finomítanánk.

Ez jelentős munka- és hőenergia  megtakarítást eredményez, és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú, ( 90 → 55 v.%) és tisztább végtermék párlatot biztosít.

Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva visszafolyjon a tányérokra (reflux). Ezáltal, valamint a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát) állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon. Refluxból termékként elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható.

A termék elhúzás mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.

A készüléken elhelyezett nyomásmérő jelzik, hogy a készülék nincs-e túlfűtve: köpenytérben max. 0,5  míg az üst- és oszlop-térben max. 0,1 bar nyomás megengedett.

A készüléken  elhelyezett hőmérők (TI) pedig a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek a hőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció elejétől a végéig:  80 C° → 98 C°. Mindezek irányszámok, de a tapasztalati gyakorlat szerint elegendő 5 – 8 deci mennyiségű elő párlat elvétele. A meginduló párlat foka általában 85 – 90 v% között van. Ez a koncentráció a párlás előre haladttával csökken. Általában 50 ± 5% körüli szeszfoknál jelenik meg az utópárlat, ami opálosság, és kellemetlen szag formájában jelentkezik. Amikor ez érzékelhető, akkor a lepárlást vagy beszüntetjük, vagy a középpárlattól elválasztva kifőzzük a teljes utópárlat mennyiséget. Ezt elegendő mennyiségben összegyűjtve még egyszer lefinomíthatjuk, vagy kisebb, 2 – 4 literes tételekben vissza keverhetjük a következő cefre adaghoz. A középpárlatot desztillált, vagy ioncserélt vízzel hígítva állítjuk be az általános gyümölcspárlati fokra, ami 52 v.% alkohol tartalom.

EXTRA: a tányérok feletti térben az oszlopba egy perforált tálca van beszerelve. Ezt fel lehet tölteni fém-tiszta vörösréz forgáccsal, mely elősegíti a katalízációt, ill. aromajavítás érdekében, aszalt gyümölcsökkel feltölteni!

Üst:

Az üst tiszta, minősített 1.4301 saválló rozsdamentes anyagból készül.

Az üstök alapfelszereltsége dupla falú, tehát az üstházból a láng közvetlenül nem az üst alját, illetve azzal nem az alapanyagot melegítik. Az üzemeltetőnek nem szükséges figyelnie a tűz lángjának méretére, mert kiküszöbölhető az alapanyag leégése.

Az üst fedelének hűtő funkciója van. A rajta lecsapódott vízgőz és a magas alkoholtartalmú pára visszakerül az üstbe.

Az üst és az üstfedél illesztési peremébe vizet kell tölteni. A perem az üst felső részén található, melybe az üstfedél illeszkedik.

Az üst és az üstfedél közti vízréteg tömítésként szolgál.

A töltése a felső ajtón át történik.


 

 • * Nagy súlyú és terjedelmes termékeknél a megadott szállítási idő módosulhat.


  * A raktárkészlet tájékoztató jellegű, pontosabb információért kérjük érdeklődjön e-mailben (info@fullmarkt.hu) vagy telefonon (20/429-6190)   

   

   

   

 • Szállítási idő
  1 munkanap
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  15956
  Tömeg
  90 kg/db
Webáruház készítés