Kategóriák

TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:
+3630/0108408
H. - P. : 9-16-ig

TOP termékek
KÖSZÖNJÜK!
Árukereső.hu

 

 

Szállítás

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Látogató számláló
1
1
9
5
7
7
4
Termék részletek


DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány

DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány
  • DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány
  • DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány
  • DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány
  • DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány
  • DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány
  • DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány
  • DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány
  • DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány
  • DES Performance 100 L pálinkafőző elektromos fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral + 40.000 Ft-os wellness utalvány
1 637 787 Ft + ÁFA = 2 079 990 Ft / db
Szállítási költség:
INGYENES
Nem kérek plusz szolgáltatást
Háztól-házig garancia +9 900 Ft / db

A desztilláló berendezés pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. A kierjesztett gyümölcsből, desztillálásával nyerjük az alkohol párlatot.

Berendezés részei:

- a duplikált, 100 literes, vízfürdős üst, melynek fűtése  elektromos üzemű

- az üstből felszálló pára áthalad az üstfedélen.

 - ezek a párák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint „alszesz gőzök”, áthaladnak egy 3 tányéros desztilláló oszlopon.

Az oszlopon belül elhelyezett tányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva a folyadékréteget fűtse. Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le.

Egy 3 tányéros oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 3 – 4 alkalommal újra finomítanánk.

Ez jelentős munka- és hőenergia  megtakarítást eredményez, és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú, ( 90 → 55 v.%) és tisztább végtermék párlatot biztosít.

Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva visszafolyjon a tányérokra (reflux). Ezáltal, valamint a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát) állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon. Refluxból termékként elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható.

A termék elhúzás mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.

A készüléken elhelyezett nyomásmérő jelzik, hogy a készülék nincs-e túlfűtve: köpenytérben max. 0,5  míg az üst- és oszlop-térben max. 0,1 bar nyomás megengedett.

A készüléken  elhelyezett hőmérők (TI) pedig a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek a hőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció elejétől a végéig:  80 C° → 98 C°. Mindezek irányszámok, de a tapasztalati gyakorlat szerint elegendő 5 – 8 deci mennyiségű elő párlat elvétele. A meginduló párlat foka általában 85 – 90 v% között van. Ez a koncentráció a párlás előre haladttával csökken. Általában 50 ± 5% körüli szeszfoknál jelenik meg az utópárlat, ami opálosság, és kellemetlen szag formájában jelentkezik. Amikor ez érzékelhető, akkor a lepárlást vagy beszüntetjük, vagy a középpárlattól elválasztva kifőzzük a teljes utópárlat mennyiséget. Ezt elegendő mennyiségben összegyűjtve még egyszer lefinomíthatjuk, vagy kisebb, 2 – 4 literes tételekben vissza keverhetjük a következő cefre adaghoz. A középpárlatot desztilát vagy ioncserélt vízzel hígítva állítjuk be az általános gyümölcspárlati fokra, ami 52 v.% alkohol tartalom.

EXTRA: a tányérok feletti térben az oszlopba egy perforált tálca van beszerelve. Ezt fel lehet tölteni fém-tiszta vörösréz forgáccsal, mely elősegíti a katalízációt, ill. aromajavítás érdekében, aszalt gyümölcsökkel feltölteni!

Üst:

Az üst tiszta, minősített RÉZ anyagból készül.

Az üstök alapfelszereltsége dupla falú, tehát az üstházból a hő közvetlenül nem az üst alját, illetve azzal nem az alapanyagot melegíti.   Az üzemeltetőnek nem szükséges figyelnie a hőfok  méretére,  kiküszöbölhető az alapanyag leégése.

Az üst fedelének hűtő funkciója van. A rajta lecsapódott vízgőz és a magas alkoholtartalmú pára visszakerül az üstbe.

Az üst és az üstfedél illesztési pereme csavar rögzítésű.


  • * Nagy súlyú és terjedelmes termékeknél a megadott szállítási idő módosulhat.


    * A raktárkészlet tájékoztató jellegű, pontosabb információért kérjük érdeklődjön e-mailben (info@fullmarkt.hu) vagy telefonon (
    +36
    30/0108408)


     

     

     

     

  • Szállítási idő
    1 munkanap
    Garancia
    3 év
    Gyártó
    des
    Gyártó
    des
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    16269
Webáruház készítés